IdeeënbusLamp Lid worden? Contact Route Registreren Inloggen

Dames Eredivisie | Pijnlijke nederlaag dames Scylla tegen Amsterdam รข??78

26 september 2011 22:02 door Wouter Lut

De tafeltennissters van Scylla zijn er ook in hun tweede wedstrijd van de najaarscompetitie niet in geslaagd een overwinning te boeken. Aan de Brahmslaan in Leiden bleek Amsterdam ’78 met 5-2 te sterk.

Scylla startte de wedstrijd tegen de hoofdstedelingen nog goed met een 3-1 overwinning van de 15-jarige Kim Vermaas op Vanja Santic. Christa Benit bood vervolgens de Amsterdamse kopvrouwe Heleen Hop goed partij. Op de beslissende momenten wist de routinier uit de hoofdstad echter toe te slaan en zo de partij met 3-1 naar zich toe te trekken. Marie Depuydt kon vervolgens geen vuist maken tegen de in Leiden wonende maar voor Amsterdam uitkomende Tessa van Dijk. In het dubbelspel verschenen voor Scylla Vermaas alsmede oud-international Floor Tebbe achter tafel. Voor Tebbe was dit haar eerste officiële wedstrijd sinds 6,5 jaar en haar eerste in het shirt van Scylla. Met Vermaas aan haar zijde wist zij met 3-1 het Amsterdamse koppel Santic/Hop terug te wijzen en kan daarmee terugkijken op een mooi debuut voor de club uit de Sleutelstad. Na de pauze slaagden de dames Scylla er niet meer in partijen in winst om te zetten. Vermaas verzuimde in het duel der kopvrouwen een 2-0 voorsprong op Hop te verzilveren. Depuydt en Benit hadden in de navolgende wedstrijden geen antwoord op het degelijke spel van respectievelijk Santic en Van Dijk, resulterend in een 5-2 nederlaag voor Scylla. Een teleurstellend resultaat, zo beaamt Benit: “Wij hadden echt meer van deze wedstrijd verwacht. Enkele partijen waarvan op voorhand werd gedacht dat die beide kanten op konden gaan, werden alle in het voordeel van Amsterdam beslist. Zowel mijn partij als die van Kim tegen Hop waren close en hadden ook onze kant op kunnen vallen. Dat was vandaag helaas niet het geval. We zullen de komende wedstrijden echt uit een ander vaatje moeten tappen en punten moeten pakken in de strijd tegen degradatie. Positief was het debuut van Floor voor Scylla in het dubbelspel dat mede door haar inbreng winnend werd afgesloten.”

 

De volgende wedstrijd, opnieuw thuis, van de dames van Scylla is op zondag 2 oktober tegen HJMusic.nl. Aanvang is 14.00u.

Nieuwe reactie
Nieuws overzicht