IdeeënbusLamp Lid worden? Contact Route Registreren Inloggen

Knappe overwinning Scylla 6!

06 november 2017 00:59 door Eric van Dijk

Large_fenna_resized

Afgelopen zaterdag 4 november trad Scylla 6 aan tegen de nummer drie van de Pupillen A Twenty-one Up 2. De uitwedstrijd in Rotterdam was met 7-3 verloren dus het beloofde een lastige wedstrijd te worden.

In de openingswedstrijd moest Fenna het opnemen tegen de beste Rotterdamse speler en ze keek al snel tegen een 0-2 achterstand aan in games. De eerste nederlaag leek een kwestie van tijd, maar niets was minder waar. Fenna ging steeds beter spelen en met haar ijzersterke service als wapen sleepte Fenna zeer knap alsnog de wedstrijd binnen: 1-0 voor Scylla.

De toon was gezet en het zelfvertrouwen groeide hierdoor. Naar verwachting verloor Emma Noa dan wel de volgende wedstrijd, maar de manier waarop belooft veel voor de toekomst. Emma is pas net begonnen met het spelen van competitie en had tot zaterdag nog geen game gewonnen. Deze keer won ze er zelfs twee! Het was helaas net niet genoeg voor de overwinning, maar het was wel een uitstekende wedstrijd.

Daarna was Seppe aan de beurt, de jongste en kleinste van het stel. Zijn daden waren echter groot, want met gevarieerd spel trok de in topvorm verkerende Seppe de partij naar zich toe. Hierdoor kwam er steeds meer geloof in een goed resultaat. Dat bewezen Amy en Fenna in de dubbel. In de eerste game letten ze nog teveel op de ''praatjes'' van hun tegenstanders, maar vanaf game twee was de concentratie helemaal aanwezig en werd de dubbel terecht met 3-1 gewonnen.

Emma had de vijfde wedstrijd vervolgens geen kans, maar Fenna en Seppe wisten daarna allebei zelfs ook hun tweede wedstrijd te winnen. Hierdoor stond er zo maar opeens een 5-2 voorsprong op het scorebord!

Twee partijen later was het echter toch weer zeer spannend. Emma wist wel weer een game te pakken in haar laatste wedstrijd, maar helaas niet de wedstrijd. Seppe had net als Emma geen kans tegen de Rotterdamse nummer één. Met een 5-4 voorsprong kwam alle druk hierdoor bij Fenna te liggen in de allerlaatste wedstrijd. En het werd echt heel spannend. Met 2 punten verschil in de vijfde game wist Fenna, weer mede dankzij haar sterke service, ook deze  wedstrijd te winnen. Klasse Fenna!

Al met al was het een zeer sterk optreden van Scylla 6 met als resultaat dat de vierde plek nu stevig in handen is. Wellicht is het nog mogelijk om een plaatsje te klimmen op de ranglijst. Dan moet er op zaterdag 18 november wel eerst gewonnen worden uit bij nummer 5 Scyedam. Scylla 6 treedt daar aan met het ''familieteam'' Van Marwijk: Amy, Ilse en Lisa. Thuis werd het een nipte 6-4 zege. Zit er met Esmee als coach wellicht meer in ... ?

 

(Verslag: Hans van Marwijk)

Reacties

06 november 2017 14:06 Loes
Goed gedaan team 6! Trots op jullie
06 november 2017 19:26 Thomas
Leuk om te lezen, Hans. Go team Van Marwijk!


Nieuwe reactie
Nieuws overzicht