IdeeënbusLamp Lid worden? Contact Route Registreren Inloggen

De eerste kampioenen van het najaarsseizoen 2017!

15 november 2017 16:50 door Thomas Gerkrath

Large_img_2073

 

Scylla 2 en Scylla 3, twee uit drie mannen bestaande DUO-teams – volgt u het nog? – hebben beide al vroeg in het seizoen met een zinderende zege de eerste plek veiliggesteld.

 

Scylla 2

Scylla 2 speelde dinsdagavond 14 november tegen Docos 7. Vaandeldrager Richard liet het zware werk over aan zijn adjudanten Wim en Wander en kwam alleen opdagen om aan te moedigen en te dubbelen. Donkere wolken pakten zich echter samen boven het team toen Wander in de eerste wedstrijd kansloos in drie games aan de kant werd gezet. “Dat wordt geen goede avond”, mompelde Richard vanaf de zijlijn.

 

Vervolgens aan zet: Wim de Leeuw. Het trainingsbeest won de eerste twee games makkelijk en besloot vervolgens om, voor wat extra uitdaging, tegen zichzelf te spelen. Dat bleek dusdanig lastig dat de derde game nipt verloren ging en de vierde game een nagelbijter werd waarin hij na zeven matchpoints toch nog met 17-19 aan het kortste eind trok. Wellicht was het niet bevorderlijk voor zijn gemoedsrust dat iedereen in de zaal gestopt was met spelen om naar zijn wedstrijd te kijken.

 

In de vijfde game herpakte Wim zich enigszins, zodat de stresstrillingen in de arm afnamen en er weer wat schwung in het spel kwam. Desalniettemin gaf hij een vroege voorsprong uit handen en werd het wederom 10-10. En stond wederom heel de zaal toe te kijken. Ditmaal liet Wim zich niet afleiden door al die aandacht en wist hij met enige ferme spinballen het pleit te beslechten: 13-11.

 

Daarmee was de ban gebroken en de geest van de Docos-speelsters geknakt. Het dubbel Richard-Wim walste over de tegenstanders heen, Wander vond in zijn tweede wedstrijd zijn spinvermogen terug, en Wim gunde zijn tweede opponente geen enkele game.

 

Door de 4-1 uitslag is Scylla 2 niet meer in te halen in de laatste ronde – het is een poule van slechts vijf teams – en konden de mannen een paar vreugdevolle pinten pakken op het behaalde resultaat.

 

Scylla 3

Scylla 3 speelde op dezelfde avond een uitwedstrijd zodat de verslaggever ter plaatse helaas elders was. Uit het telefonische interview blijkt dat Moré en Luuk dit keer zonder Joris – die een uitstekend seizoen doormaakt – aantraden voor de wedstrijd tegen Pijnacker. De oudgedienden zetten hun tegenstanders eveneens knap met 4-1 opzij en zijn daarmee net als Scylla 2 onbereikbaar geworden voor de achtervolgers.

 

Met de vroege kampioenschappen tonen beide teams aan dat de degradatie van vorig seizoen volledig onterecht en puur een gevalletje van oeps was.

 

En het bleef nog lang onrustig in de stad.

Reacties

15 november 2017 16:31 Richard
Leuk stukje!
15 november 2017 17:18 Wim de Leeuw
Hulde, Thomas! Je bent als multitalent een enorme aanwinst voor ons mooie cluppie. Met jou heeft Scylla er een geweldige verdediger bij in de hoogste regionen van de regionale klasse. En bovendien een speler die zijn trainingsmaatjes graag en desgewenst herhaaldelijk uitlegt hoe je een met antispin-gewapende verdedigert te lijf moet gaan. En daarnaast ben je een geweldige schrijver met een bijzonder goed gevoel voor humor! Je mag blijven. Sterker nog, dat moet je ;-) Wim
15 november 2017 18:40 Paul
Gefeliciteerd allemaal en nu doorpakken hè!
15 november 2017 19:25 Thomas
@Wim: *bloos-emoji*
16 november 2017 09:09 José
JAJA......goed gedaan mannen, trots op jullie! En Thomas ...super bedankt...en inderdaad....wáag het niet... :-)


Nieuwe reactie
Nieuws overzicht