IdeeënbusLamp Lid worden? Contact Route Registreren Inloggen

"Familie-team" Scylla 6 stelt 4e plek veilig

23 november 2017 22:26 door Eric van Dijk

Large_v_marwijk

Na de knappe overwinning van Scylla 6 vorige week op de nummer drie van de Pupillen A Twenty-one Up door Emma, Fenna en Seppe volgde afgelopen zaterdag 18 november de uitwedstrijd bij nummer vijf Scyedam. Deze keer trad de andere helft van het team aan, te weten Amy, Ilse en Lisa. Inderdaad, in Schiedam trad dus het ‘’familieteam’’ Van Marwijk aan.

De toon werd in de eerste wedstrijd gelijk gezet door Lisa die met sterk spel haar tegenstander in drie games versloeg. Zo ‘’makkelijk’’ als in de eerste wedstrijd werd het daarna echter niet meer. Amy moest in wedstrijd twee  namelijk al vol aan de bak tegen de ‘’Benjamin’’ van de thuisploeg. Met een nagelbijtende vader aan de kant wist Amy zelfs een matchpoint weg te werken en uiteindelijk met 12-10 in de vijfde game de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ilse was in de derde wedstrijd heel dicht bij een stunt door de beste speler van Scyedam het vuur na aan de schenen te leggen. Helaas viel het dubbeltje (voor de jongere lezers: dat was vroeger 10 cent) deze keer net de verkeerde kant op. Met 11-9 in de vijfde game moest Ilse haar tegenstander toch feliciteren, maar wel met opgeheven hoofd!

Amy en Lisa besloten vervolgens om de dubbel nog wat spannender te maken. De eerste twee games werden met 11-9 verloren. Daarna gingen game 3 en 4 overtuigend naar de beide Scylla-nichtjes. In game 5 hadden beide teams matchpoints, maar met een beetje geluk en stalen zenuwen wisten Amy en Lisa ook de laatste game te winnen: 17-15.

Lisa en Ilse hadden even genoeg van alle spanning en wonnen allebei hun tweede partij vrij overtuigend. Met als resultaat een comfortabele 1-5 voorsprong terwijl het op dat moment ook zo maar 3-3 had kunnen staan. Amy had echter vandaag geen zin in een kort wedstrijdje. Ook in haar tweede enkelwedstrijd (tegen hun beste speler) was ze weer vijf games bezig, alleen verloor ze nu de laatste game met 11-6.

Ilse was in haar laatste wedstrijd volledig op stoom gekomen en boekte een zeer verdiende 3-0 zege. Daarna volgde, hoe kan het ook anders, nog twee partijen die in de volle vijf games gingen. Ook Lisa moest het helaas afleggen tegen hun beste speler, ondanks een 2-0 voorsprong. Tot slot sloeg Amy in de allerlaatste wedstrijd nog eventjes 2 matchpoints van tafel door in de vijfde game een 8-10 achterstand om te buigen in een 12-10 overwinning. Klasse!

Door de 7-3 overwinning is plek vier in de pupillen A nu zeker veilig gesteld en is plek drie weer binnen bereik gekomen. Dat zal echter lastig worden omdat in de laatste twee wedstrijden de nummers 1 en 2 nog bestreden moeten worden. We gaan zien hoe dat gaat aflopen. Al met al was het een zenuwslopende middag in Schiedam (het was voor de moeders goed dat ze er niet bij waren …)  met een uitstekend resultaat. De overwinning was wat geflatteerd, maar daar zeuren we niet over. Mede met dank aan coach Esmee was het een zeer geslaagd Scylla familie-uitje naar Schiedam!

 

(Verslag: Hans van Marwijk)

Nieuwe reactie
Nieuws overzicht