IdeeënbusLamp Lid worden? Contact Route Registreren Inloggen

Spectaculaire energiebesparing door LED-verlichting!

25 november 2017 19:21 door Eric van Dijk

Large_grafiekje

In mei van dit jaar hebben we in het Scylla Tafeltenniscentrum de TL-buizen van de sportzaal vervangen door LED-verlichting. Het was een superinvestering!

Alex Van Driel Elektroechniek heeft een installatie gerealiseerd waardoor we ons energieverbruik bijna met de helft (!) omlaag weten te brengen.

Grafiekjes zijn niet aan iedereen besteed, maar kijk toch maar even mee:

In de grafiek zie je  uitgedrukt hoeveel energie we in 2017 verbruikten t.o.v. dezelfde  periode in 2016. De rode lijn stippellijn geeft aan wat we zouden zien als we precies evenveel energie verbruikten in 2017 als in 2016.

Te zien is dat we in de perioden jan/feb van 2017 wat meer energie verbruikten dan in januari/feb van het vorig jaar.

Wanneer je onder de rode stippellijn komt dan betekent het dat je minder verbruikt dan in de dezelfde periode van het jaar ervoor. En daar gaat het nu om: Kijk eens wat er na mei/juni gebeurt!

In mei werd de LED-verlichting geïnstalleerd. En je ziet dat onmiddellijk het energieverbruik spectaculair daalt! Zelfs zo dat we nu onder de 60% zitten van wat we vorig jaar verbruikten.

Inderdaad, Scylla bespaart bijna de helft op alle energiekosten door de nieuwe LED-verlichting in de zaal! Goed voor het milieu, en goed voor Scylla!

Als dat geen stimulans voor andere clubs is om ook over te stappen!?

Nieuwe reactie
Nieuws overzicht