IdeeënbusLamp Lid worden? Contact Route Registreren Inloggen

Ontknoping regionale competitie najaar 2017

30 november 2017 16:32 door Thomas Gerkrath

Large_img_5200

De ontknoping van de regionale competitie op vrijdag 24 november was weer zinderend te noemen. Het was een avond van zware strijd, blijdschap, ontgoocheling en uiteindelijk bier en bitterballen.

Het enige reguliere team, Scylla 1, moest nog vijf punten halen om er zeker van te zijn dat het zoals gewoonlijk in de 2e klasse blijft. Daarom kwam het team in een sterke opstelling opdagen, wat dan ook resulteerde in een eclatante overwinning: Paul, Martijn en Remco maakten er 8-2 van en eindigden daardoor zelfs op een nette derde plek. Michel pakte met Paul tussen neus en lippen door nog even de dubbel. 

Het DUO-team Scylla 1, met kernleden Ryan en Thomas, stond op de laatste speeldag in de 1e klasse precies gelijk aan kop met Rijnsoever 1, mede dankzij vlekkeloze invalbeurten van Paul (twee keer) en Remco. Een uitstekende periode om ziek te worden, vond Thomas. De voorgaande wedstrijd was Paul voor hem nog in de bres gesprongen, maar die vrijdagavond moest deze rots in de branding zijn eigen team naar een veilige haven loodsen. Daarom toog Scylla’s enige antispeler toch maar naar de zaal, gesteund door de gedachte dat er soms mirakels gebeuren. 

Een mirakel was zeker nodig. Rijnsoever wilde blijkbaar per se promoveren en nam daarom een tweededivisiespeler mee als invaller, plus een hoofdklasser (regulier) die speciaal het dubbel kwam spelen. Een beetje flauw, zou je kunnen zeggen. En toch ging het niet vanzelf. Ryan zette zijn spinturbo aan en versloeg in de eerste wedstrijd de enige ‘gewone’ eersteklasser – iets waar de tegenstander niet op had gerekend. Vervolgens moest de divisiespeler de zaken recht gaan zetten, maar zijn jolige ontspannenheid verdween al snel toen hij de eerste game verloor van Thomas. De verdediger was naar eigen zeggen zo fit als een overleden panda, maar wist het op karakter nog tot 2-2 in games te brengen. Daarna was de pijp echter leeg en ging de wedstrijd verloren.  

In het dubbel vochten de Scyllanen voor meer dan ze waard waren, tegen ratingmonsters van 1893 en 1641, maar trokken nét aan het kortste eind: 11-9 in de vijfde. Daarmee was het verzet gebroken. Ryan kon geen vuist maken tegen de divisiespeler en Thomas moest de laatste wedstrijd opgeven omdat hij nog bleker wegtrok dan hij al was en van zijn stokje dreigde te gaan.

Twee of drie kampioenen?

 

Voor Scylla 4 was het een heel ander verhaal. Het team (Wim Soede, Sylvia, Joaquim en Erik) had het dit seizoen zwaar in de 6e klasse en eindigde onderaan. Nu mogen deze spelers een seizoentje hun technische kwaliteiten oppoetsen in de 7e klasse, waarin ze ongetwijfeld kans maken op het kampioenschap.

In die 7e klasse maakten Milou en Dorine het net als Scylla 1 enorm spannend: ze stonden vier punten achter de nummer één, met nog een wedstrijd in de hand. Die speelden ze tegen Taverzo, waarvan ze in de uitwedstrijd met 3-2 gewonnen hadden…

Hoewel de zenuwen natuurlijk opspeelden, de knieën knikten en de zweetdruppels rijkelijk langs de slapen parelden, hielden de twee het hoofd koel genoeg om met 4-1 te winnen. Daarmee zijn ze knap eerste geworden. Of tweede. Of toch eerste... Wel, Scylla 5 is precies gelijk geëindigd met VVV 14. Het onderlinge resultaat? Beide teams verloren hun thuiswedstrijd met 2-3.

Een interview met sterspeelster Dorine bracht uitkomst. Met een twinkeling in de ogen stelde zij: “Ah, ja, wij wisten het ook niet. Maar ik heb geteld, en wij hebben meer games gewonnen.” Overleg met wedstrijdsecretaris Luuk bevestigde die lezing, dus de vlag kon uit. Op de vraag wat er toen door haar heenging, antwoordde Dorine: “Eh, bloed. Voornamelijk. De rest zal ik je besparen.” Dorine heeft een medische achtergrond.

Van Scylla 2 (Wim, Wander, Richard) en Scylla 3 (Joris, Moré, Luuk) wisten we vorige week al dat ze eerste waren geworden in respectievelijk de 4e en de 5 klasse. Er zijn dus drie kampioenen  dit seizoen! Een speciale vermelding is er voor Richard, Joris en Moré, die allen slechts één potje verloren. Broeva! Haro!

Reacties

02 december 2017 11:59 Milou van der Kade
Prachtig stuk, Thomas! Pikant detail is nog dat Dorine eerst de games tegen VVV13 had uitgerekend. Gelukkig leidde de berekening van VVV14 even later tot hetzelfde resultaat. Gefeliciteerd Wim, Wander, Richard, Joris, Moré en Luuk met jullie overtuigende kampioenschap!
02 december 2017 13:43 Frits
Leuke "bloemlezing" weer Thomas!... Altijd leuk, jouw "verslaggeving"...:)
03 december 2017 23:29 Dorine
Broeva!! Haro!!


Nieuwe reactie
Nieuws overzicht