IdeeënbusLamp Lid worden? Contact Route Registreren Inloggen

Kwartfinales Meerkampen

07 december 2017 15:31 door Joost van Santen

Large_whatsapp_image_2017-12-07_at_13.57.14

Afgelopen zondag werden de kwartfinales van de meerkampen gespeeld. Zoals iedereen gewend is, wordt dat in Almere gespeeld. Helaas was dat dit jaar wat anders. 

Verspreid over drie locaties werden de rondes afgewerkt. Hugo en Kim speelden in Hilversum. De Max’en, Nicolas, Fenna, Elsa en Amy speelden in Arnhem en Seppe, Ché, Ilse en Thomas speelden in Nijmegen. Yannik coachte in Nijmegen, Esmee en Michiel in Arnhem en Joost (bijgestaan door Stijn) ging naar Nijmegen.

Hugo speelde in Hilversum. Hij had een zware dag voor de boeg. Hij moest meteen aan de bak tegen Lars de Visser (3e divisie). Hij verloor deze partij met 3-0. De tweede wedstrijd verloor hij met 3-1 tegen Maurice Storteboom (Landelijk B). De derde wedstrijd was het spannendst. Bij een stand van 2-1 in games werd het in de vierde game 14-12 en ging ook de derde partij verloren van Rick IJsseldijk (Landelijk A). De vierde en laatste wedstrijd was tegen Pepijn Buijnink (Landelijk B) en werd wederom verloren met 3-0. Ondanks alle

tegenslagen en de goede coaching van Yannik was het toch leuk om gespeeld te hebben. Kim Hergelink speelde samen met Hugo in Hilversum, en wist al haar potten 3-0 te winnen. Waardoor ze niet onverwachts door is naar de halve finales.

In Arnhem speelden Max Bogaard, Max Veldhoven, Nicolas, Fenna, Elsa en Amy. Iedereen heeft kans gehad om door te gaan. In elke poule gingen de nummers 1/3 door.

Elsa was deze dag nog niet helemaal fit. De afgelopen dagen was ze ziek geweest. Toch wilde ze zelf heel graag spelen. Ze zat in een poule van vijf. Ze won twee partijen. Hierdoor werd ze op onderling resultaat 2e in de poule en is dus door naar de halve finale in Assen!

Fenna zat ook in een poule van vijf. Het bleef spannend tot aan de laatste wedstrijd. Fenna had haar eerste wedstrijd met goed spel gewonnen. Maar de klus was nog niet geklaard. Ze moest namelijk de laatste wedstrijd winnen om 3e te worden in de poule. Helaas werd die wedstrijd verloren met 3-1.

Net als Elsa en Fenna, zat Amy ook in een poule van vijf. Ook bij Amy bleef het spannend tot aan de laatste wedstrijd. Amy had namelijk ook één wedstrijd gewonnen en moest er nog één winnen om door te gaan. Helaas is dit niet gelukt, maar dat is te begrijpen, want het verschil tussen de kinderen lag zo uit elkaar dat het niveauverschil nog net te groot was.

Max Bogaard (4e geplaatst) speelde een prima toernooi bij de jongens pupillen maar kwam helaas net wat tekort om door te gaan naar de volgende ronde van de meerkampen. Max wist knap te winnen van de nummer 5 & 6 geplaatst in de poule, maar moest het helaas afleggen tegen de nummer 1 & 2 in de poule. De laatste wedstrijd tegen Jasper Rademaekers (3e geplaatst) moest gewonnen worden om door te gaan. In een hele spannende partij verloor Max helaas 3-1 en eindigde hij als 4e in de poule.

Ook Nicolas speelde een erg goed toernooi bij de jongens pupillen maar werd net als Max Bogaard net 4e. Nicolas won van de nummer 5 & 6 en speelde nog een spannende partij tegen Chris Verwoert (1e geplaatst) : 12-14/10-12/5-11. In de daarop volgende partijen tegen de nummer 2 & 4 verloor Nicolas helaas beide potten met 3-1. Ondanks het verlies speelde Nicolas fantastische forehand spins tegen de twee zeer passief spelende jongens. Ook zat het geluk vaak vies tegen in deze partijen waardoor Nicolas helaas 4e eindigde in de poule.

Max Veldhoven speelde net als Max Bogaard en Nicolas ook bij de jongens pupillen. Hij begon het toernooi meteen tegen de nummer 1 & 2 die net wat te sterk waren. Beide partijen waren wel spannend en Max wist knap nog van beide spelers een game te winnen (3-1). Dit was super knap aangezien Matan Friedman (1e geplaatst) al Landelijk C bij de jeugd speelt. Max speelde vervolgens ook erg goed tegen de andere 3 spelers waarvan die in spannende wedstrijden met 3-1 en 2 keer 3-0 wist te winnen. Max eindigde hierdoor als 3e en is door naar de volgende ronde van de meerkampen bij de jongens pupillen!

De overgebleven spelers speelden in Nijmegen. Thomas was de ‘oudere’ van het stel en nam deel bij de kadetten. Seppe, Ché en Ilse kwamen bij de welpen uit. De eerste wedstrijd begon gelijk spannend en meerdere games werden boven de tien beslist. Daarna moest hij aantreden tegen Kas van Oost, die de dag ervoor kampioen was geworden in de tweede divisie, en hij wist zelfs een game te winnen. Helaas was Thomas’ verzet gebroken en verloor hij de laatste twee wedstrijden ook.

Voor Ché was het vooral een toernooi van ‘proeven’, hij mocht als reserve meedoen en heeft daar volgens mij zichtbaar van genoten. De laatste weken gaat het in de training steeds beter, en dat was ook terug te zien in de wedstrijden. Ook Ché wist helaas geen wedstrijden te winnen.

Zijn leeftijdsgenootje, Seppe, had er de eerste wedstrijd zeker zin in. Na drie ruime games was hij alweer klaar, met de eerste winstpartij in zijn zak. Vervolgens speelde hij tegen twee jongens die nog net een maatje te groot waren. Nu moest de laatste wedstrijd gewonnen worden om door te gaan naar de volgende ronde. Dat deed hij dan maar ook, waardoor Seppe door is naar de halve finales!

Wat Seppe deed, wilde Ilse ook. Ilse zat alleen in een grotere poule, en was dus lekker lang bezig met spelen. Ze begon net als Seppe gelijk met een winstpartij. Helaas verloor ze opeenvolgend twee partijen, waardoor het steeds lastiger werd om door te gaan. Maar ze herpakte zich sterk en won de één na laatste wedstrijd. Nu alleen de laatste nog, maar na een sterke eerste game, bleek het andere meisje toch sterker. Nu zal je denken dat ze niet door is, maar Ilse had van precies de mensen gewonnen die net als haar twee wedstrijden gewonnen hadden. En door een gebrek aan meisjes, is de halve finale komen te vervallen, waardoor Ilse als eerste zich geplaatst heeft voor de finale!

Hugo, Esmee, Michiel en Joost

Nieuwe reactie
Nieuws overzicht