IdeeënbusLamp Lid worden? Contact Route Registreren Inloggen

Regenboogtoernooi: wat was het weer mooi!

10 december 2017 22:34 door Thomas Gerkrath

Large_logo_regenboogtoernooi

 

 

De weergoden waren boos. Wat zeg ik: woest! Toch trotseerden vele Scyllanen op vrijdagavond 8 december regen, hagel en wind om aan het Regenboogtoernooi voor dinsdag- en woensdagspelers mee te doen.

De bekende Siamese organisatietweeling Paul-Michel Spieskriek heette de druipende leden welkom en beantwoordde de vele vragen over de ontbrekende regenbogen en in een enkel geval over ‘waar die LHBTIQAPC-gemeenschap dan is’. Het regenboogaspect zat ‘m, zo werd geduldig uitgelegd, in de veelkleurige ballen die dit dubbeltoernooi gebruikt zouden worden. En wat voor een ballen, lieve schermleeskindertjes, wát voor een ballen... 

De objecten in kwestie kwamen inderdaad in vele kleuren. De tweeling had stad en land afgezocht naar ballen die niet rond waren, straffeloos in te deuken waren, en na het neerkomen in een volstrekt onvoorspelbare richting weer opstuitten – als er al opgestuit werd. De campingpingpongballenaanbieding van de Action, jawel.

Deze zeer socialistische ingreep leidde tot een nivellering van jewelste. De afgetrainde jonge tafeltennishonden die met zwiepende spinballen en snoeiharde smashes het spel trachtten te domineren, raakten enkel lucht of – zoals in het geval van Remco – snoeihard de tafel. De bekeken schuivers en plaatsers lachten stilletjes in hun vuistjes en sponnen er garen bij. 

De 28 deelnemers werden over zeven poules verdeeld, op alfabetisch volgorde, waarna voor de tweede en derde ronde de poules op gescoorde punten werden ingedeeld. Iedereen speelde in een poule drie wedstrijden van twee games, in drie verschillende combinaties. Elk punt dat je met je partner binnensleepte, werd aan je score toegevoegd. 

In de finaleronde bleken de twee veteranen en dinsdagochtendspelers Herman en Jack zich knap geplaatst te hebben voor poule A, naast Remco en uw verslaggever ter plaatse, waarbij de laatste na een spannende strijd met een paar punten verschil aan het langste eind trok, met 198 tegen Remco’s 195, terwijl Herman er met 181 punten ook nog aardig in de buurt kwam. 

Andere poulewinnaars waren, van poule B t/m G: Moré, Daniël, Hans Bogaard, Paul-Michel, Corri en Stijn. Prijzen waren er echter voor iedereen, indachtig de socialistische heilstaat die er die avond gevestigd was.  

Als toetje kregen Paul-Michel Spieskriek en fijne barman Joris voor al hun inspanningen een welverdiend applaus en zelfs een eigen dankliedje van de deelnemers. Maar verreweg het hardst en het langst werd gejuicht voor Wim Soede, die besloten had om zijn bedrijf (www.ardea.nl) de drankjes en de hapjes te laten sponsoren. Broeva! Haro! 

Thomas

PS Geruchten dat mensen als Corri, Dorine, Jeroen en een onbekende nog lang na het vertrek van de rest bleven hangen en een eigen dubbeltoernooitje met de titel ‘Tipsy Tafeltennis voor gevorderden’ hebben gehouden, moet ik met kracht naar het rijk der fabelen verwijzen. Bovendien weten we toch niet meer wie er nou gewonnen had.

Reacties

10 december 2017 22:48 Paul
Het verhaal dekt volledig de lading, bedankt hiervoor Thomas!
11 december 2017 15:23 Milou
Je verslagen zijn altijd een genot om te lezen, Thomas. Dank je!


Nieuwe reactie
Nieuws overzicht