IdeeënbusLamp Lid worden? Contact Route Registreren Inloggen

Prima derde plek Scylla 6!

12 december 2017 16:08 door Eric van Dijk

Large_img_1532

Van Hans van Marwijk ontvingen we het volgende verslag over ons Jeugdteam Scylla 6. De foto van Seppe hebben we uit ons archief geplukt.

Afgelopen zaterdag 9 december stond de laatste competitieronde op het programma. Bij de pupillen A trad Scylla 6 thuis aan tegen het beste team uit de competitie Overschie 1. Het team uit Rotterdam heeft helaas maar twee spelers en daarom moest Overschie het kampioenschap aan DOCOS 2 laten. Iedere wedstrijd start dan natuurlijk al met een 0-3 achterstand.

 

De beide onderlinge wedstrijden tussen Overschie en DOCOS leverden een 6-4 zege en een 5-5 gelijkspel op voor de Rotterdammers waarbij DOCOS dus iedere wedstrijd 3 punten cadeau kreeg. Maar omdat DOCOS diverse wedstrijden met 9-1 en 10-0 won, ging de titel toch naar onze Leidse ‘’concurrent’’.

 

Ook voor de meiden van Scylla 6 bleken de Rotterdamse tegenstanders een maatje te groot. Lisa en Amy wisten in de dubbel nog wel een game te pakken, maar de beide enkelspelen van de Van Marwijk-nichtjes gingen verdiend naar de tegenstanders.

 

Seppe, de enige (jonge) man binnen Scylla 6, zorgde daarentegen voor een regelrechte stunt door zijn tweede wedstrijd te winnen. Zijn directe tegenstander had slechts 1 wedstrijd verloren in de hele competitie, maar Seppe was in topvorm en wist (mede dankzij de juiste tips van Paul Spies) de wedstrijd heel knap met 3-2 binnen te slaan. Klasse Seppe!

 

De overwinning van Seppe, met daardoor een 4-6 nederlaag, was voor Scylla 6 precies genoeg om uiteindelijk op een prima (gedeelde) derde plek te eindigen bij de Pupillen A. Een uitstekende prestatie van dit nog jonge team met tegenstanders die al een paar jaar langer competitie spelen.

 

Na afloop werden alle jeugdteams namens Scylla getrakteerd op limonade, patat en bitterballen. Gelukkig werden ook de vaders en moeders niet vergeten en sommige ouders (we noemen geen namen) leken daarvan nog meer te genieten dan hun kinderen …

 

Na de kerstvakantie gaan de jeugdteams weer met frisse moed beginnen aan een nieuwe competitie. De teams zullen dan wat wisselen van samenstelling. Goed nieuws is dat er zelfs een zevende jeugdteam namens Scylla is ingeschreven voor de voorjaarscompetitie van 2018.

 

Namens alle speelsters (Amy, Emma Noa, Fenna, Ilse en Lisa) en spelers (Seppe) van Scylla 6 alsmede namens hun ouders wens ik jullie alvast hele fijne feestdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar. Tot in 2018!

  

Hans van Marwijk

 

Nieuwe reactie
Nieuws overzicht