IdeeënbusLamp Lid worden? Contact Route Registreren Inloggen

Oliebollentoernooi ...zeer geslaagd!

03 januari 2018 10:02 door José Tegelaar-Bakker

Large_img_7951

Afgelopen zaterdag 30 december 2017 organiseerde de jeugdcommissie het oliebollentoernooi. Tussen haakjes stond daarbij vermeld dat het om een ouder-kind toernooi ging, maar natuurlijk werden er ook andere gelegenheidscombinaties toegelaten bij dit dubbeltoernooi. Want de gezelligheid stond voorop, met in het kielzog de Olympische gedachte ''deelnemen is belangrijker dan winnen''.

Ondanks het feit dat diverse Scyllanen met vakantie waren, hadden zich maar liefst 25 dubbels ingeschreven voor het toernooi. Deze 50 deelnemers werden verdeeld over 4 poules waarvan de bovenste twee koppels zich plaatsten voor de kwartfinales.

In de poulefase werden er 12 partijen tegelijkertijd gespeeld waardoor het een drukte van belang was in de zaal. Er waren prachtige partijen te zien, maar ook schitterende missers waar het humeur gelukkig niet onder te lijden had want er werd ontzettend veel gelachen.

Nadat ieder duo drie partijen had gespeeld, was er voor iedereen een overheerlijke lunch met onder meer broodjes, soep en knakworstjes. De oliebollen ontbraken natuurlijk ook niet. Een groot deel daarvan was echter al op voordat de lunchtijd was aangebroken. Sommige deelnemers wisten wel erg veel oliebollen naar binnen te werken, maar vanwege de privacy zullen we geen namen noemen ...

Toen de poulefase was afgelopen, werd langzaam duidelijk dat de prijzen verdeeld zouden gaan worden tussen de duo's volledig bestaand uit mannen c.q. jongens. De damesduo's en man/vrouw combinaties waren in de kwartfinales allemaal van het strijdtoneel verdwenen. Of dit toeval was, zal de toekomst leren. Op het eerste oog leek de trend wel dat de mannenduo's over het algemeen ''iets'' fanatieker waren dan de overige koppels, maar wellicht was dit gezichtsbedrog.

Voor de volledigheid even de koppels die ronde 1 overleefden:

groep 1 Wim en Willem (de Leeuw) met Eric en Marc (Verbiest)

groep 2 Andy en Bas (''Amerika'') met Daniël en Luuk (Nugteren)

groep 3 Richard en Vanya (Klinkenberg) met de broers Samuel en Ivan

groep 4 Hans en Max (Bogaard) met de vrienden Daan en Victor

De overwinning ging uiteindelijk naar het ''Amerikaanse'' vriendenduo Andy en Bas. Zij versloegen in de finale het beste ouder-kind duo Richard en Vanya.

Al met al was het een zeer geslaagd oliebollentoernooi! Hopelijk komt er eind 2018 weer een soortgelijk evenement. Namens alle deelnemers bedank ik de jeugdcommissie voor het organiseren van dit fantastische toernooi, met (zonder iemand tekort te willen doen) een speciaal woord van dank voor Marianne en Marie!

Hans van Marwijk

Reacties

03 januari 2018 13:40 Paul
Dat ik dit heb moeten missen :-( Dit jaar maar tijdig vrij houden die datum.


Nieuwe reactie
Nieuws overzicht