IdeeënbusLamp Lid worden? Contact Route Registreren Inloggen

Voortvarende start regionale teams

11 februari 2018 22:56 door Eric van Dijk

Large_mowenop

De helden van de regionale competitie zijn over het algemeen goed uit de startblokken gekomen, een enkele uitzondering daargelaten. Moeten we het gaan hebben over MOWENOP en het verwerken van nederlagen? Ja, dat moeten we.

In de DUO-competitie begon Scylla 1 met kernleden Ryan & Thomas uitstekend. Eerst was er een 4-1 overwinning op een zwakke tegenstander – binnenkort komen er Kamervragen over hoe je dan het dubbel in drieën kunt verliezen –  en vervolgens stegen de twee boven zichzelf uit tegen het sterke Avanti, wat resulteerde in een klinkende 5-0. Helaas zakten de heren de derde wedstrijd weer in en versloegen ze degradatiekandidaat Play Fair slechts met 3-2. Scylla 1 gaat momenteel fier aan kop, maar er wachten nog zware potten tegen twee titelkandidaten.

Scylla 2 (Wander, Richard, Wim de Leeuw) versloeg tot des tegenstanders chagrijn de gedoodverfde kampioen in de openingswedstrijd met 3-2, dankzij een ontketende Wander (2) en een half ontketende Wim (1). De tweede wedstrijd ging daarentegen met 3-2 verloren doordat zowel Richard als Wim het in drie games aflegden tegen een man die al ruim meer dan tien jaar de trotse eigenaar van een 65+-pas is. Gelukkig is iedereen bij Scylla volwassen genoeg om de heren daar niet steeds weer op te gaan wijzen. Hopen zij.

MOWENOP

Scylla 3 (Moré, Joris, Luuk, Ton) begon ook al tegen de gedoodverfde kampioen, maar dat mondde uit in een modern Waterloo, in een gebeurtenis die in de wandelgangen MOWENOP wordt genoemd: MOré Wil Er Niet Over Praten. Zelfs de inbreng van Ton Schalke als dubbelspecialist kon het tij niet keren: de verschillen waren klein, maar groot genoeg voor een 5-0 nederlaag. Gelukkig herpakten de mannen zich in de volgende wedstrijd met een solide 3-2 overwinning op Play Fair.

Milou en Dorine van Scylla 4 verrasten in de zesde klasse vriend en vijand door als pas gepromoveerden te beginnen met twee klinkende zeges: 4-1 en 3-2. Vrijdag 16 februari spelen ze thuis tegen koploper Docos; u mag ze gerust komen aanmoedigen, al dan niet uitgerust met vuvuzela’s, dweilorkesten en confettikanonnen.

Scylla 5 (Wim Soede, Sylvia, Joaquim, Erik) zette ondertussen een stabiele prestatie neer door te beginnen met twee overwinningen van 3-2, waarbij twee keer het dubbel de doorslag gaf. De derde wedstrijd resulteerde echter in een onverwachte nederlaag van 4-1. “We wonnen op rating, maar verloren op punten”, vatte Sylvia de wedstrijd samen in een geheel uit de duim gezogen commentaar. Gelukkig wist Joaquim tenminste nog één punt veilig te stellen.

Laatste der regulieren

Dan het enige echte reguliere regionale team, Scylla 4, met Paul Spies, Remco Kriek en nog zoveel andere ingeschreven spelers dat er drie teams opgesteld kunnen worden. De mannen gingen goed van start: de eerste twee wedstrijden leidden tot overwinningen van 9-1 en 6-4. Ook bij dit team was de derde pot lastig, maar er werd toch nog 5-5 uit het vuur gesleept, waardoor Scylla 4 voorlopig de tweede plek bezet.

Het bovenstaande verslag kan treffend worden samengevat in dit ene zinnetje: Scylla, best goed bezig.

 

(Verslag: Thomas Gerkrath)

 

Reacties

12 februari 2018 16:48 Frits
Leuk weer, Thomas..!????
13 februari 2018 11:05 Wim de Leeuw
Geweldig geschreven, Thomas! Top!
13 februari 2018 19:46 Moré
Goed geschreven Thomas, wij hebben altijd een slow start. Maar als we eenmaal op gang zijn.


Nieuwe reactie
Nieuws overzicht