IdeeënbusLamp Lid worden? Contact Route Registreren Inloggen

Winst en verlies op Super Sunday

18 februari 2018 23:09 door Eric van Dijk

Large_kim_vermaas_vs_shuohan_men_gesneden_18_feb_2018

Het was deze zondag weer Super Sunday bij Scylla. De kenners weten wat dat betekent: Beide eredivisieteams spelen dan thuis. Een buitenkansje uiteraard voor de tafeltennisliefhebber.

Heren 1 stelde niet teleur en pakte een belangrijke 4-2 overwinning. Tegen Scyedam kwam het team direct op voorsprong door de ingecalculeerde overwinning van Merijn de Bruin op Emanuel Martins Ferreira.

De daarop volgende nederlaag van Gerard Bakker was dit duidelijk niet. Een sterk spelende Thomas Baart bracht toch enigszins onverwacht Scyedam met een 3-1 overwinning terug in de wedstrijd. In de wedstrijd daarna ging het aanvankelijk gelijk op tussen Olivier Altenburg en Nermin Smajic, maar de slotgame was toch overduidelijk voor Altenburg (11-2).

Na de pauze was het nog even billen knijpen voor het thuispubliek. De Bruin verloor de eerste games tegen Baart, maar zette daarna orde op zaken met 11-5, 11-2 en 11-7. Maar op het moment dat het publiek verwachtte dat het team zou doordrukken haperde de motor toch weer even. Olivier verloor met 3-0 van Martins Ferreira. En niet alleen dat, hij liep daarbij ook nog eens op tegen een gele kaart wegens praten tegen de tegenstander. Een kostbare kaart aangezien het een schorsing van een wedstrijd tot gevolg kan hebben.

Met de overwinning van Gerard op Smajic kwam het uiteindelijk allemaal toch nog goed voor Scylla. De overwinning zorgt ervoor dat het team de vijfde positie op de ranglijst stevig in handen houdt.

Dames 1 stond ondertussen tegenover de heersend kampioen en nummer 1 van de eredivisie die er duidelijk zin in had. Dozy Den Helder was op volle oorlogssterkte naar Leiden gekomen.

Met Kim Vermaas in de geledingen vocht Scylla voor wat het waard was. Scylla kwam dan ook dankzij Kim op voorsprong. De wedstrijd tegen Shuo Han Men (zie ook foto) was lang spannend maar in de slotgame maakte Kim met 11-4 toch duidelijk wie de beste was.

De volgende partijen waren echter allemaal voor Den Helder. Niet dat het niet spannend was. Integendeel! Twee wedstrijden gingen met slechts minimaal verschil naar Den Helder. Kim Vermaas verloor nipt met 13-15 in de beslissende vijfde game van de zeer sterk spelende Ana Gogorita, die eerder ook al een game tegen Kim Hergelink had moeten afstaan.

En wat te denken van Esmee van Marwijk? De jonge Scylla-speelster blijft zich razendsnel ontwikkelen en begint nu ook de toppers van Nederland uit te dagen. Shuo Han Men moest tot het uiterste gaan, en won nog maar ternauwernood met 12-10 in de beslissende game.

Ook Dames 1 staat nu vijfde, maar met de wedstrijd tegen SKF, de nummer vier van de competitie, nog voor de boeg is plaatsing voor de play-offs binnen handbereik. Volgende week ontmoeten beide ploegen elkaar in Veenendaal!

Nieuwe reactie
Nieuws overzicht