IdeeënbusLamp Lid worden? Contact Route Registreren Inloggen

Vrienden

Vrienden maken het verschil!

In 1951 werd Scylla opgericht door een groepje enthousiaste vrienden. Het doel? Samen genieten van het tafeltennis. De middelen? Een grote dosis enthousiasme en ambitie.

Nu, zo’n 65 jaar later, is Scylla niet meer weg te denken uit de tafeltennissport. In de jaren ’60 werden  de eerste nationale kampioenschappen behaald (twee keer Dames en een keer Heren). In de jaren ’80 domineerde Scylla de tafeltenniswereld met een onverslaanbaar Damesteam (5 kampioenschappen!). In de jaren daarna onderstreepte Scylla haar kracht tot vernieuwing met Nederlandse kampioenschappen voor de Jeugd (de laatste onlangs nog, voorjaar 2013).

Inmiddels is Scylla klaar voor de volgende stap.  Sinds begin 2012 beschikken we over de mooiste tafeltenniszaal van Nederland. Elke dag genieten we van ons prachtige onderkomen aan de Voorschoterweg 6F in Leiden (naast Zwembad de Vliet).

Het is nu al duidelijk dat dit onze club veel brengt. In de competitie komen we op dit moment bij de Senioren uit op het hoogste niveau: De  Eredivisie Dames en de  Eredivisie Heren.

Een unieke prestatie. Maar net als de vrienden die ooit Scylla oprichtten is ons enthousiasme groot en hebben we ambities. Wat zou het bijvoorbeeld mooi zijn als we weer kampioen van Nederland kunnen worden.

Met de Dames zijn we er vlakbij. Zij hebben al diverse malen de Play-off’s voor het Nederlands kampioenschap bereikt. Op termijn streven we ook naar een kampioenschap bij de Heren. En natuurlijk is er ook de ambitie om weer Nederlands kampioen te worden met jeugd teams.

Dat zal niet gemakkelijk zijn, want Scylla kiest niet de gemakkelijkste weg. Ons doel is altijd geweest om te bouwen op eigen kracht; op de eigen opleiding van de eigen jeugd. Dat we daarin succesvol zijn zien we nu bijvoorbeeld bij Kim Vermaas (17 jaar). Ze werd voorjaar 2013 wederom Nederlands kampioen bij de jeugd, speelt al sinds 2010 eredivisie, komt geregeld uit voor Nederland in het Nederlands Junioren Team en zit dicht tegen de Europese top aan; in 2013 heeft ze haar eerste medaille op het Europees Jeugd Kampioenschap behaald (Brons, Dames Dubbel).

Naast Kim hebben wij nog meer talenten bij de jeugd rondlopen waar wij de nodige topprestaties van kunnen verwachten.

Maar topprestaties vereisen natuurlijk ook topfaciliteiten. Een betere zaal kunnen we niet wensen. Maar verbetering is wel mogelijk op andere vlakken. We denken hierbij aan meer en betere mogelijkheden voor training op topniveau, professionele conditietraining, en stimulering van internationale competitie.

U ziet, het enthousiasme en de ambitie van de oprichters van Scylla leeft voort in de huidige generaties. We willen veel. En net als bij het prilste begin zijn vrienden cruciaal. Vrienden maken het verschil. Met deze gedachte heeft Scylla bij de opening van de nieuwe zaal de ‘Vrienden van Scylla’ opgericht. Als Vriend van Scylla ondersteunt u de vereniging in haar ambities en maakt u het Scylla mogelijk om plannen voor de langere termijn te ontwikkelen. De Vrienden van Scylla telt al meer dan 30 leden die samen de ambitie en het enthousiasme voor Scylla delen.

Als Vriend van Scylla ontvangt u elke drie maanden onze nieuwsbrief waarin we u op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen van Scylla. Ook organiseren we andere activiteiten die de onderlinge vriendschap kunnen bestendigen en versterken. Zo organiseerden we afgelopen jaar een wijnproeverij. Misschien overweegt u om een feestje te geven. Ook dat kan op locatie bij Scylla, eventueel gecombineerd met een clinic.

Kortom, wij zouden het geweldig vinden wanneer u donateur van Scylla zou willen worden (en daarmee ook Vriend van Scylla)!

Ieder bedrag is uitermate welkom en wij stellen uw bijdrage zeer op prijs!

Heeft u vragen? Of wilt u zich als Vriend aanmelden? Bel met Jan Vermaas (voorzitter Scylla, 06-57372210) of email naar bestuur@lttvscylla.nl.